info@koh.co.il   09-7451893  
ניהול שרתים
 



 

שאלות נפוצות

 

 כיצד מגדירים דואר על גבי Outlook 2003?

 כיצד מגדירים דואר על גבי Outlook 2007?

 כיצד מגדירים VPN?

 מהו  שרת יעודי?

שרת יעודי הינו שרת פיזי אשר לקוח רוכש לטובת אחסון וניהול אפליקציות ומערכות תוכנה. שרת יעודי נרכש כאשר יש צורך בהפרדה מקסימאלית בין מערכות התוכנה אשר בבעלות הלקוח לבין מערכות אחרות אשר חולקים את אותה הסביבה במקרה של אחסון שיתופי.
יתרונות: מקסימום ביצועים, רמת אבטחת מידע גבוהה במיוחד, יציבות גבוהה של המערכות והעדר השפעה מגורמים חיצוניים.

המלצה: עבור מערכות אשר נדרשות למקסימום ביצועים תוך כדי שמירה על רמת אבטחה ויציבות גבוהים במיוחד.
חברת KOH מספקת שרתים יעודיים של המותגים המובילים בתחום כגון, HP, DELL אשר מותאמים במיוחד לעבודה ומתן שירותי איכותי בחוות שרתים.
 

 מהו  שרת וירטואלי שיתופי?

שרת וירטואלי הינו טכנולוגיה אשר מאפשרת הגדרה של מספר שרתים על גבי שרת פיזי אחד או מספר שרתים פיזיים במקרה של מחשוב ענן. כל שרת וירטואלי מתפקד כשרת עצמאי לכל דבר על היבטי מערכת הפעלה ומערכות תוכנה אשר מותקנות עליו.

יתרונות: קבלת שרת יעודי מבלי לרכוש שרת בפועל. רמת אבטחת מידע נשמרת באותה האיכות כמו שרת יעודי מאחר וכל שרת פועל כיחידה עצמאית ונפרדת לחלוטין משאר השרתים אשר מוגדרים על אותה המערכת פיזית.

חסרונות: מאחר ומדובר שרת וירטואלי אשר חולק את אותה מערכת פיזית כשל במערך הפיזי עצמו ישפיע על כלל ה שרתים וירטואליים , כמו כן חלוקת המשאבים של המערכת הפיזית בין כלל ה שרתים וירטואליים אשר מותקנים עליו.

המלצה: עבור מערכות אשר אינם דורשות מקסימום משאבים, מתאים מאד עבור מערכות עם מספר בינוני של משתמשים, מערכות בתחילת דרכם אל מערכת עמוסה יותר או עבור מערכות פיתוח ובדיקה.
 

 מהו  שרת וירטואלי על גבי שרת יעודי?

חברת KOH מספקת שירות משולב של מספר שרתים וירטואליים על גבי שרת יעודי אחד או יותר בהתאם לצרכי המערכת. הפתרון מאפשר להינות מ–2 העולמות, שרת יעודי של הלקוח על יתרונותיו וניצול משאבים מקסימלי על ידי התקנת מספר שרתים וירטואליים. הפתרון מאפשר לאגד תחת שרת יעודי אחד מספר פתרונות כגון: שרת אפליקצייה, שרת בסיסי נתונים ושרת גיבוי תחת שרת פיזי אחד.
 

 מהי  חומת אש / Firewall?

חומת אש הינו רכיב אבטחת מידע אשר מותקן ב חוות שרתים ומבצע הגנה על כלל השרתים ומערכות המידע באמצעות סט של חוקים אשר נקראים בשפה המקצועית גם Rule Base. כאשר שרת מותקן ב חוות שרתים נקבעים סט של חוקים אשר מתאימים באופן ספציפי לשרת על פי היעוד שלו ועוד סט חוקים נוסף אשר מאפשר גישת ניהול אל השרת עבור צוותי הסיסטם ובתי התוכנה. חברת KOH מתמחה באיפיון צרכי אבטחה של מערכות אינטרנט אשר מיועדות לעבודה ב חוות שרתים. לאחר איפיון הצרכים נקבעת מדיניות אבטחה וזו נאכפת לכל אורך העבודה והתפעול השוטף.
 

 מהו חיבור VPN?

טכנולוגיית VPN הינה מוצר נלווה של מערכות חומת אש / Firewall, טכנולוגיה אשר מאפשרת העברת נתונים בין לקוח קצה אל חוות השרתים באופן מוצפן. שירות זה מאפשר לכלל הלקוחות לעבוד מאתר מרוחק או ממספר סניפים באופן המאובטח ביותר.

חברת KOH אשר מתמחה בפתרונות אבטחת מידע מיישמת 2 שיטות עבודה:

Client To Site VPN – מאפשר תקשורת נתונים מאובטחת ומוצפנת בין לקוח קצה לבין חוות השרתים. מיועד עבור עובדים אשר נמצאים מחוץ למשרד וצריכים לקיים קשר עם מערכות החברה.

Site To Site VPN – מאפשר תקשורת נתונים מאובטחת ומוצפנת בין 2 סניפים או יותר, בינם לבין עצמם או אל חוות שרתים. מיועד עבור חברות אשר ברשותם מספר סניפים שונים אשר מקיימים תקשורת קבועה בניהם. שיטה זו תאפשר העברת המידע באופן שוטף, מהיר ומאובטח ברמה הגבוהה ביותר.
 

 מהו  שירות DNS?

שירות DNS הינו שירות אשר מבצע המרה משם מתחם (Domain Name) אל שפת מחשב. מערכות המחשוב הנפצות כיום פועלות ומתקשרות אחת עם השניה באמצעות פרוטוקול TCP/IP. שירות ה–DNS מאפשר רישום והפניה של שמות אשר מובנים לנו (שפת האדם) אל שפת מחשב.

לדוגמא: הוספת הרשומה www.koh.co.il (שפת אדם) בשירות ה–DNS תוביל אותנו אל הכתובת 213.8.145.11 אשר תציין את מיקומו של שרת האינטרנט (שפת מחשב). רשומות והפניות נפוצות במיוחד בשירותי DNS הינם:  A record,MX Record (ציון שרת דואר).
 

 מהו מחשוב ענן / Cloud Computing?

שיטת מחשוב אשר מאפשרת קבלת שירותי מחשוב שיתופיים ללא רכישת ציוד ושרתים באופן עצמאי. ספקית השירות מנהלת מערך מחשוב או מערך שרתים עליו מותקנות מערכות ואפליקציות מחשב כגון: שרתי דואר, שרתי אינטרנט, בסיסי נתונים ועוד. משתמש קצה מקבל יכולת להתחבר ולקבל שירותים ממערך מחשוב זה. מערך השרתים כולל יכולת להוסיף כח עיבוד כגון מעבד או זיכרון באופן אוטומטי ומהיר.

יתרונות: מאפשר ללקוח קצה או לחברה לקבל שירותי מחשוב מתקדמים ללא צורך להוציא המון כסף בהקמת מערך שכזה באופן עצמאי.

חסרונות: חסרונות אשר ידועים עד כה מתרכזים לרוב באבטחת מידע (כל המידע נמצא באזור "לא ידוע"), כח עיבוד דל במקרה בו מערכות החברה נדרשות לספק ביצועים גבוהים במיוחד, איטיות אשר נגרמת לעיתים בשל תקשורת איטית.

המלצה: מומלץ לבדוק כי השירות ניתן על ידי חברה גדולה ואמינה אשר מסוגלת לעמוד בציפיות מהמערכת ובעיקר תספק לכם חזרה את כל המידע במידה וזו תסיים את פעילות כספקית שירות.
 

 מהו מחשוב סריג / Grid Computing?

טכנולוגיה עתידנית אשר דומה באופן עקרוני למחשוב ענן. ההבדל העיקרי ממחשוב ענן היא העובדה שהשירות הניתן במחשוב סריג מתבסס על מספר מערכות מחשוב אשר "חוברו" יחד למקשה אחת על מנת לענות על צרכי הלקוח.
דוגמא גסה וכללית מאד למחשוב שכזה הוא לדוגמא התוכנה קאזה אשר "רתמה" את כלל מחשבי המשתמשים כדי לשתף מידע ברשת האינטרנט, במקרה זה כל מחשב קצה הפך לחלק מכוח המחשוב של המערכת ואפשר העברה או קבלת מידע אל כלל העולם.